Yvonnes sida

KLASS 1 -  HÄLLINGSJÖ SKOLA ÅR 1961                                    KLASS 2 -  HÄLLINGSJÖ SKOLA ÅR 1962  

                          

Bertil, Ramona, Fröken Gunhild Thorsson, Birgitta, Eva,                                              Thomas, Yvonne, Ingemar, Michael, Fröken Gunhild Thorsson

Yvonne, Tommy, Louise, Thomas, Annika, Michael, Rolita                                          Tommy, Marita, Eva, Ann-Christin, Evy,

                                                                                                                                       Louise, Laila, Mikael,  Eva-Lena , Tony, Lena, Annika

                                                                                                                                                     

KLASS 1 OCH 2 HÄLLINGSJÖ SKOLA ÅR 1961-1963

När jag slutat Lekskolan flyttade vi från Mölndal till Hällingsjö, ett samhälle som ligger ca 3 mil innanför Göteborg/Mölndal/Kungsbacka.

Jag gick mina första sex år i Hällingsjö skola. Det var en liten skola. När jag började där var vi totalt 42 barn i de sex årskullar som gick där. I min klass var vi sex stycken barn från början. Två killar och fyra tjejer. Under det första läsåret kom en ny kille till vår klass, då blev vi sju stycken elever i klassen. Vi fick därför alltid gå tillsammans med klassen ovanför/nedanför oss. 

I första klass - kortet ovan till vänster - gick vi tilllsammans med eleverna i klass 2. De var bara fyra elever i denna klass, en kille och tre tjejer. Så totalt var vi elva elever i de två ihopslagna klasserna. Men så många elever var vi oftast bara på förmiddagarna, för på eftermiddagarna var vi oftast bara halvklass, så att våra lärare skulle "hinna med oss".

Idag låter detta säkerligen otroligt - men så var det då!

OBS: Vi gick i skolan på lördagar också!

På rasterna: Hoppade vi hage och bytte bokmärken. De stora med änglar stod högst i kurs!

Roligaste ämnen: Läsa och skriva! Jag glömmer aldrig mitt första besök i skolans bibliotek. En helt ny värld öppnade sig!

Den första boken jag lånade heter Pricken:

Det var en gång nio små kaniner. Åtta av dom såg ut som alla andra i familjen, men den nionde... Den nionde var aldeles olik! Han hade bruna prickar på hela kroppen och blå ögon! Tänk om morfar inte kunde tycka om honom, han som trodde att kaniner måste se ut på ett visst sätt. Stackars, stackars lilla Pricken!
Men när Pricken ger sig ut i stora världen upptäcker han att det finns fler som är olika!

Jag blev bibliotekets största kund under alla mina skolår i Hällingsjö.

Julfesterna! Ingenting i min skoltid har kunnat toppa de Julfester vi hade i Hällingsjö skola! Med glädje minns jag de teaterpjäser vi fick spela för föräldrarna vid varje skolavslutning. Den röda "samvetsklänningen" - jag trodde att "sammetsklänning" hette så - som jag hade vid min första julfest, finns kvar i min garderob ännu!

Mindre roliga skolämnen: Inget. Jag älskade att gå i skolan!

     Favoritklänning:

       Min "samvetsklänning"

 

      Favoritbok:

      Pricken av Margret Rey

     Pricken